Inloggning på Teams som applikation på mobilen eller paddan

I första skedet loggar du in med ditt användarnamn följt med @edu.stockholm.se (t.ex. ag12345@edu.stockholm.se) och klickar på nästa.

I nästa skede väljer du elever och loggar in med användarnamn och lösenord och där fyller du i samma uppgifter så som när du loggar in på skolans datorer.

Inloggning på Skolplattformen (med Outlook, Word, Teams bl.a.) via webbläsaren

Du öppnar valfri webbläsare ( Google Chrome, Internet Explorer, Edge eller liknande) och skriver i adressfältet https://login.microsoftonline.com/

I Inloggningsrutan skriver du ditt användarnamn följt med @edu.stockholm.se (t.ex. ag12345@edu.stockholm.se) och klickar på nästa.

När du är inloggad på Skolplattformen har du tillgång till många appar ( Word, PowerPoint, OneDrive och SharePoint)

Via appen Outlook kommer du åt dina mail. Första gången du öppnar Outlook behöver du ställa in tid.

Det finns många olika tidszoner men du väljer den som passar vår tidszon t.ex. Stockholm/Köpenhamn eller liknande.

Elevernas e-post direkt i mobilen

Skolmail Iphone/Ipad

Gå in på Inställningar/Lösenord och konton/lägg till konto/Microsoft Exchange

Skriv ditt elevmailadress (namn.efternamn@elevmail.stockholm.se) I beskrivningsfält kan du skriva ”skolmail”

Välj sedan att logga in/ logga in som elever och logga in med användarnamn och lösenord. Nästa steg är att klicka på spara och då är du klar!

Skolmail android

Ladda ner Microsoft Outlook

Välj lägg till konto, Skriv ditt elevmailadress (namn.efternamn@elevmail.stockholm.se)