Till innehåll på sidan

Information gällande coronaviruset

Senaste uppdateringen från skolledningen

 

Först vill vi meddela att vi på måndag morgon 23 mars önskar att alla elever börjar skolan först 09.30 för att vi ska få en chans att förbereda oss för det nuvarande läget med fler elever och personal som är frånvarande samt att börja förbereda oss för ett eventuellt beslut om en stängd grundskola. Flertalet elever börjar normalt senare på måndagar men vi behöver säkra så att alla samtidigt kan få påbörja detta planeringsarbete. 09.30 startar eleverna enligt sitt ordinarie schema.
Om det är någon förälder som får problem med detta så kommer vi att hålla ett jourfritids öppet på Nälstapaviljongen 07.00-09.30 i 3:ans fritids. Vänligen kontakta madeleine.hjort.stahlgren@edu.stockholm.se i så fall.

Information om Corona-viruset på flera språk
Följ denna länk för information om Coronaviruset på andra språk https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7428495

Tack!
Jag vill tacka alla vårdnadshavare som hört av sig med kloka frågor och inlägg. Jag vill också passa på att tacka all personal som mycket proffsigt möter denna tid med idéer och flexibilitet. Det ger ett lugn som vi alla behöver när media och delar av samhället berörs mycket och hårt.

Vad gäller nu?
Vi förtydligar här nedan gällande direktiv.
- Är man frisk så är man i skolan.
- Vid minsta symtom så är man hemma tills två symtomfria dagar passerat.
- Skolan åker inte på studiebesök eller tar emot studiebesök.
- Elever/vårdnadshavare/personal som är i riskgrupp behöver ett läkarintyg för att över tid vara hemma. Skolan är flexibel för lösningar fram till ett läkarintyg finns.

Kommer skolan att stängas?
En fråga som återkommande ställs är om skolan kommer att stängas. Detta kan vi förstås inte svara på utan vi arbetar på utifrån de förutsättningar som är idag. Idag är över 30 % eleverna borta och 10-15 % av personalen. Vi bedömer det som rimligt när vi jämför med andra skolor men framförallt att alla tar ansvar och är hemma när man får förkylningssymtom. Vi planerar och omorganiserar för att dagarna ska löpa på så väl som möjligt. För de elever som är sjuka blir det viktigt att ta del av det arbetet som pågår.

Dina kontaktuppgifter i Skolplattformen
Det är mycket viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig som vårdnadshavare – adress, telefon och mailadress. Det är för att vi ska kunna nå ut till alla vårdnadshavare med bred information och direkt vid akut situation. Nedan finner ni information om hur man gör det. Gör det nu, tack.
För kunna logga in till ”Mina sidor” och göra uppdateringar på Skolplattformen följ denna länk https://etjanster.stockholm.se/MinaSidor/ välj fliken ”Profil och konton” och därefter tryck på ”Mina uppgifter”.
Om du på något sätt har problem att logga in på Skolplattformen så var vänlig kontakta supporten via https://start.stockholm/forskola-skola/skolplattformen/

 

Följ dagligen information från Utbildningsförvaltningen
Nedan finner ni en länk från Stockholm stads hemsida där ni kan följa den senaste informationen som berör kommunens förskolor och skolor: https://start.stockholm/aktuellt/information-med-anledning-av-coronaviruset/ 

 

Och viktigaste av allt - tvätta händerna, använd handsprit och hosta i armvecket samt INTE peta fingrar i mun, näsa eller ögon

En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet, mun, näsa eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

 

 

Dela:
Kategorier: