Rörelsegruppen

Rörelsegruppen består idag av några pedagoger från olika verksamheter på vår skola. Vi är med i Stocholms stads stora projekt "Spring i benen" och "Generation Pep" (grundat av kronprinsessparet).
Syftet är att på ett roligt, utmanande och inspirerande sätt väcka elevernas nyfikenhet och vilja till att öka sina fysiska aktiviteter dagligen. (Se info från Rörelsegruppen!)
Som ett led i detta arbete är det viktigt att få eleverna delaktiga. Detta gör vi genom elevutbildning/handledning på alla stadier i skolan. Ex. "Rastskoj", "Brainbreaks", "Tabata", "Quigong"....
Det är viktigt att våra elever är goda förebilder för varandra och att även vi vuxna på skolan vill delta. All forskning tyder på att elever och även vuxna! som rör på sig orkar fokusera mer på skolarbetet!
Vi strävar efter mer sammanhållning och gemenskap som i sin tur leder till ökad trygghet och mindre konflikter!